Curry met spinazie en zoete aardappel
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

geserveerd met rijst en een spiegelei

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Sweet potato

75 milliliters

Coconut milk

⅔ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2.5 g

Fresh coriander

1 piece

Egg

200 g

Spinach

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories240 kcal
Energy (kJ)1004 kJ
Fat18 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate4 g
Sugar1 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein14 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Tip: Wist je dat zoete aardappel in vergelijking met gewone aardappel veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Zoete aardappel bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.