Curry met spinazie en zoete aardappel
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

met verse koriander, rijst en een spiegelei

.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

45 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

100 g

Zoete aardappel

75 milliliters

Kokosmelk

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Selderij, Mosterd)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

2.5 g

Verse koriander

(May be present Selderij)

1 unit

Ei

(Contains Ei)

200 g

Spinazie

(May be present Selderij)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat32 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate64 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Groente snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Zoete aardappel bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en per persoon 2 tl kerriepoeder en 1 tl gemalen komijn toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.