Curry met venkel en mais
Curry met venkel en mais

Curry met venkel en mais

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Red onion

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1.04 cm

Fresh turmeric

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

2.5 g

Fresh coriander

⅓ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

½

Tomato paste

85 g

Quick-cook brown rice

150 milliliters

Coconut milk

70 g

Corn

½ piece

Naan bread

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories969 kcal
Energy (kJ)4056 kJ
Fat38 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate130 g
Sugar24 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Tip: Let op: kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

Yoghurt mengen
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.