Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

3 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Yellow curry spices

200 g

Italian-style vegetable mix with mushrooms

125 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

20 g

Salted peanuts

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories698 kcal
Energy (kJ)2921 kJ
Fat47 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate50 g
Sugar13 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Serveren
4

Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.