Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Yellow curry spices
200 g
Italian vegetable mix
125 milliliters
Coconut milk
2.5 g
Fresh coriander
20 g
Salted peanuts
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
7.5 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.