Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Peanuts
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Yellow curry spices

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

125 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

40 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

200 milliliters

Water

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3001 kJ
Calories717 kcal
Fat45.2 g
Saturated Fat23.8 g
Carbohydrate54.1 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein19.9 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.