Door de kippendijen mee te koken krijgt de noedelsoep extra veel smaak. Het kippenvlees wordt ook heerlijk zacht, waardoor je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. Zo maak je heel eenvoudig zelf pulled chicken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Kippendijfilet
50 milliliters
Kokosmelk
25 unit
Groene currypasta
(Contains Milk)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
125 g
Broccoli
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Gele peper
75 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Breng 600 ml water per persoon aan de kook. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot. Roer de kokosmelk los.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de groene currypasta 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk, de sojasaus en de kippendij met bot toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en laat 15 – 16 minuten koken op middelmatig vuur of tot de kippendij gaar is.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (tip). Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd de gele peper fijn.
Haal de kippendij uit de soeppan. Voeg de broccoli en paprika toe en kook, afgedekt, nog 3 – 4 minuten. Voeg daarna de noedels toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.
Trek ondertussen het vlees van de kippendij voorzichtig met twee vorken van het bot, of pluk het met je handen. Je kunt het kippenvlees heel fijn plukken maar grof is ook goed.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kip over de soep en garneer met de gele peper.