Curry-noedelsoep met pulled chicken
Curry-noedelsoep met pulled chicken

Curry-noedelsoep met pulled chicken

Met groene currypasta en gele peper

Door de kippendijen mee te koken krijgt de noedelsoep extra veel smaak. Het kippenvlees wordt ook heerlijk zacht, waardoor je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. Zo maak je heel eenvoudig zelf pulled chicken.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kippendijfilet

50 milliliters

Kokosmelk

25 unit

Groene currypasta

(Contains Milk)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

125 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Gele peper

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2661 kJ
Calories636 kcal
Fat27 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate67 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt7.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Fork
Bowl

Cooking Steps

Kippendij insnijden
1

Breng 600 ml water per persoon aan de kook. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot. Roer de kokosmelk los.

Soep bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de groene currypasta 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk, de sojasaus en de kippendij met bot toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en laat 15 – 16 minuten koken op middelmatig vuur of tot de kippendij gaar is.

Snijden
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (tip). Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd de gele peper fijn.

Groenten toevoegen
4

Haal de kippendij uit de soeppan. Voeg de broccoli en paprika toe en kook, afgedekt, nog 3 – 4 minuten. Voeg daarna de noedels toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.

Kippenvlees lostrekken
5

Trek ondertussen het vlees van de kippendij voorzichtig met twee vorken van het bot, of pluk het met je handen. Je kunt het kippenvlees heel fijn plukken maar grof is ook goed.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kip over de soep en garneer met de gele peper.