Dahl met een frisse salsa en naanbrood
Dahl met een frisse salsa en naanbrood

Dahl met een frisse salsa en naanbrood

bereid met gember, appel en kokosmelk

Minder vlees en zuivel eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees en zuivel eten gelijk staat aan het besparen van 121 kilometer autorijden?

Tags:
Plant-Based
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Apple

1 cm

Fresh ginger

0.45 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Green curry spices

25 g

Red split lentils

125 milliliters

Coconut milk

1 piece

Naan bread

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Tomato

5 g

Fresh mint

¼ piece

Lime

5 g

Desiccated coconut

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories914 kcal
Energy (kJ)3823 kJ
Fat48 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate97 g
Sugar21 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein19 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Tip: Het naanbrood wordt afgebakken in de oven, maar je kunt het ook toasten in een broodrooster.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de hapjespan. Laat nog 5 minuten meekoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan per persoon: 75 ml kokosmelk en 150 ml water. De overige kokosmelk kan je in een soep verwerken of invriezen voor later.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.

Salsa maken
5

Meng de komkommer, de tomaat, de verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers per persoon 1 partje limoen uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige partjes limoen.