Dahl met naanbrood en komkommersalsa
Dahl met naanbrood en komkommersalsa

Dahl met naanbrood en komkommersalsa

met gember, appel, kokosmelk en limoen

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Apple

1 teaspoon

Fresh ginger

½ teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Green curry spices

50 g

Red split lentils

(May be present Gluten)

125 milliliters

Coconut milk

1 piece

Naan bread

(Contains Wheat)

1 piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

5 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

200 milliliters

Water

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3801 kJ
Calories909 kcal
Fat43.1 g
Saturated Fat24.9 g
Carbohydrate97.3 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber21 g
Protein24.5 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe (zie Tip). Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de dahl te snel droogkookt.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven (zie Tip). Snijd de komkommer in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de citroen in partjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van het naanbrood. Bewaar de rest voor later in de week, geserveerd als voorafje met bijvoorbeeld tzatziki of hummus.

Salsa maken
5

Meng in een kom de komkommer, verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige citroenpartjes.