Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
½ piece
Onion
100 g
Passata
2.5 g
Fresh coriander
½ sachet(s)
Yellow curry spices
¼ piece
Red chili pepper
70 g
Quick-cook brown rice
100 g
Spinach
50 g
Organic full-fat yogurt
10 g
Chopped cashews
20 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Garlic
⅓ can
Lentils
¼ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl gele currykruiden. Verspreid de aubergine over de bakplaat en rooster 12 - 18 min of tot deze gaar is.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de passata, miso, linzen, suiker, de overige currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.
Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de dahl eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de dahl. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.