Je serveert dit gerecht met gekruid naanbrood. Samen met de smaakvolle dahl vormt dit de perfecte combinatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.25 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Carrot
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
½
Tomato paste
90 milliliters
Coconut milk
25 g
Red split lentils
(May be present Gluten)
50 g
Spinach
½ piece
Naan bread with herbs
(Contains Wheat May be present Milk)
¼ piece
Lime
⅓ piece
Yellow carrot
90 g
Seasoned tofu cubes
(Contains Celery, Soy, Wheat)
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Snijd de wortel en gele wortel in blokjes van ongeveer 1 cm (zie Tip).
Tip: Zorg dat je de wortels goed klein snijdt, anders worden ze niet gaar.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortels 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de tofu 3 - 4 minuten.
Bak de naan 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de naan in punten. Pers de limoen uit in een kom en roer de tofu erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tofu met limoensap vlak voor serveren toe aan de dahl en verwarm kort. Verdeel de dahl over kommen en serveer met de naanpunten.