Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken. Het is een dikke soep, bijna pap, met peulvruchten, groenten en kruiden. De dahl wordt meestal gegeten met naanbrood, zo ook in dit recept. Dahl wordt ook wel eens geschreven als dal, daal of dhal.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
40 g
Groene linzen
150 g
Knolselderij
(Contains Celery)
100 g
Zoete aardappel
1 unit
Tomaat
½ unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
3 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
2 tablespoon
Magere yoghurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg vervolgens 300 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Schil ondertussen de knolselderij en bataat en snijd de knolselderij en bataat in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de tomaat in parten. Voeg de knolselderij, bataat en tomaat de laatste 10 - 15 minuten toe aan de soeppan met deksel.
Besprenkel ondertussen het naanbrood met water en bak het naanbrood 3 - 4 minuten in de oven. Snijd de verse koriander grof.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl met een staafmixer. Houd de dahl wat grof van structuur. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de dahl over de soepkommen. Serveer met het naanbrood en garneer met de koriander en de magere yoghurt.