Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek
Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

Dauphiné-ravioli met pecorinosaus en ontbijtspek

met champignons en spinazie

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

30 g

Semi-dried tomatoes

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4193 kJ
Calories1002 kcal
Fat71 g
Saturated Fat39 g
Carbohydrate50 g
Sugar9 g
Dietary Fiber1.8 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Bowl
Tall-Sided Pan
Sieve

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, afgedekt, tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout en roer regelmatig. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Saus maken
2

Voeg de room en 2/3 van de pecorino toe aan de pan met ui. Zet het vuur laag en laat 7 - 9 minuten inkoken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verhit de saus vlak voor serveren al roerend opnieuw.

Tip: Voor een gladder resultaat kun je de saus ook pureren met een staafmixer.

Champignons bakken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten, zonder olie, tot deze goudbruin en knapperig is. Leg het spek op het stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zet opzij. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie bakken
4

Voeg de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de spinazie toe aan de koekenpan. Bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Als je de spinazie liever minder lang gebakken hebt, voeg deze dan pas in de laatste minuut toe aan de koekenpan.

Ravioli koken
5

Zet het vuur van de pan met water lager, zodat het water net kookt (kleine belletjes). Haal de ravioli los van het papier en leg ze voorzichtig in het water. Het water mag niet koken. Roer voorzichtig met een schuimspaan om ze van elkaar te scheiden. Verhit de ravioli 1 minuut in de pan. Haal de ravioli vervolgens met de schuimspaan uit de pan en leg direct in diepe borden.

Tip: Je kunt de ravioli ook vóór het koken voorzichtig van elkaar scheiden.

Serveren
6

Leg de gebakken groenten op de ravioli en giet de pecorinosaus eroverheen. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi met de overige pecorino. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.