Deze week eet je doradefilet. Deze vis, ook wel de goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij de radijs en een dressing van volle yoghurt en munt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
5 unit
Radijs
¼ unit
Komkommer
5 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
3 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 unit
Doradefilet met huid
(Contains Fish)
½ unit
Appel
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsloof fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd ⅔ van de komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Snijd de munt heel fijn.
Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom met couscous.
Maak een dressing van de yoghurt, geraspte komkommer, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.
Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade (tabouleh) over de borden, garneer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie. Serveer met de doradefilet.