Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
250 g
Potatoes
2 piece
Garlic
½ piece
Onion
30 g
Cranberry chutney
2 piece
Steak haché
(May be present Soy, Gluten, Milk, Egg, Mustard, Celery)
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
75 milliliters
Low sodium beef stock
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1
[Plant-based] milk
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet vervolgens de broccoli af en meng in een kom met de olijfolie, de knoflook, peper en zout.
Zet de aardappelen onder water in dezelfde pan van de broccoli en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verdeel ondertussen de broccoli over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten (zie Tip). Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Tip: Voeg eventueel het bakvet van het vlees toe aan de cranberryjus voor meer smaak.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree en de geroosterde broccoli over de borden en leg de Duitse biefstuk ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.