Double protein: Dubbele Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree
Double protein: Dubbele Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Double protein: Dubbele Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksperziebonen

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? (Het juiste antwoord is: Vroeger werd ook wel de naam aspergieboon gebruikt, omdat de boontjes op dezelfde manier gegeten werden als asperges: met boter en nootmuskaat.)

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

2 piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

150 g

Green beans

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Steak haché

(May be present Soy, Gluten, Milk, Egg, Mustard, Celery)

⅓ bunch

Scallions

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories869 kcal
Energy (kJ)3635 kJ
Fat34.7 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate79.4 g
Sugar20.7 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein53.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Peeler
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart. Rasp per persoon 1 mespuntje nootmuskaat.

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bakken
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in twee gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en per persoon 1 mespuntje geraspte nootmuskaat.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de aardappelen en sperziebonen meer vitamine C bevat dan de ADH?

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt (zie Tip).

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe. Roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Tip: (S) Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de pompoenpitten. Serveer met de sperziebonen en de Duitse biefstuk.