Balsamicoazijn wordt, anders dan veel andere azijnen, niet van wijn gemaakt maar van druivenmost. Dit geeft hem zijn zoete smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
¼ sprig
Fresh rosemary
200 g
Green beans
½ piece
Onion
2 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)
45 g
Strawberry sauce
(May be present Hazelnuts, Peanuts)
2.5 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl gehakte rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de kleine rode ui. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.
Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de rode ui en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeienjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de overige rode ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.