Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.

Tags:
Family
Allergens:
Lupine
Milk
Sesame
Wheat
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

2 piece

Wild boar burgers

(Contains Soy, Wheat, Mustard)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula

9.9 g

Sunflower & pumpkin seed mix

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1440 kcal
Energy (kJ)6024 kJ
Fat85.4 g
Saturated Fat30.5 g
Carbohydrate109.9 g
Sugar21.6 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein54.4 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee.

Groente bereiden
2

Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburgers 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Salade mengen
5

Meng de rucola, pittenmix, courgette en de helft van de gebakken ui door de dressing in de saladekom.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.