Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets
Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets

Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

50 g

Organic sour cream

0.99 teaspoon

Ground paprika

200 g

Chicken fillets

1.5 piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

⅓ piece

[Persian] cucumber

40 g

Panko breadcrumbs

1 sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

2.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2803 kJ
Fat45 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate12.4 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber3 g
Protein52.4 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Salad Bowl
Deep Plate
Sautépan or large frying pan
Plate
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in parten. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 6 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Gebruik eventueel een koekenpan extra als je voor meerdere mensen kookt.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.