Double protein - Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Double protein - Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Met aardappeltjes en frisse salade

.

Allergens:
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1.5 unit

Witlof

10 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

30 g

Mesclun

2 unit

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Mosterd

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4339 kJ
Calories1037 kcal
Fat60 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate63 g
Sugar13 g
Dietary Fiber9 g
Protein56 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Baking Sheet
Parchment Paper
Casserole
Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen.

2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de 1/2el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 - 15 minuten.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

Biefstuk bakken
5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

6

Verdeel de witlof, aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.