Kruidenboter is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit recept breng je de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Tip: zorg dat je de roomboter ruim van tevoren op kamertemperatuur laat komen, zo is hij een stuk makkelijker te mengen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
0.17 sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
1 piece
Garlic
½ piece
Shallot
½ piece
Leek
125 g
Mushrooms
10 g
Fresh sage
(May be present Celery)
2 piece
Sea bass fillet
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder (zie TIP). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.
Tip: Tip 1: Houd je niet zo van kerrie? Voeg dan minder of zelfs helemaal geen kerrie toe aan de olie.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit in een koekenpan een 1 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.
Tip: Tip 2: Zorg ervoor dat je de vis niet beweegt als je hem op de huid bakt. Druk hem met een spatel voorzichtig tegen de bodem van de koekenpan – zo wordt het huidje lekker krokant.
Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.
Tip: Wist je dat dit gerecht weinig zout bevat? En wist je dat de 250 g aardappelen je veel belangrijke voedingsstoffen leveren, zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels?