Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
½ piece
White bread roll
4 piece
Pork sausage with tomato & rosemary
(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)
1.5 piece
Tomato
65 g
Red cherry tomatoes
2.5 g
Fresh basil
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
15 g
Pesto rosso
(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.
• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn (zie Tip).
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
Tip: De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om.
• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn.
• Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn.
• Meng de slamix, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!