Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst
Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst

Double protein - Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie varkensworst

met pesto-krieltjes en croutons

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

White bread roll

4 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

1.5 piece

Tomato

65 g

Red cherry tomatoes

2.5 g

Fresh basil

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

15 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1051 kcal
Energy (kJ)4399 kJ
Fat75.6 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate47.8 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein42.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

• Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn (zie Tip).

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om. 

Tip: De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om.

Panzanella maken
3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn.

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn.

• Meng de slamix, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur.
  • Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de pesto-krieltjes en varkensworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast