Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros
Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

3 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh chives

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

220 g

Chicken gyros

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Buttermilk

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2741 kJ
Fat41.6 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate57.3 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein9.5 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de mini-komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing  maken
3

Maak een dressing in een saladekom van 1 1/2 el mayonaise per persoon, de karnemelk en de bieslook (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, mini-komkommer en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.