Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet
Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

2 piece

Chicken breast with garlic & herbs

140 g

Corn

1 piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories567 kcal
Energy (kJ)2370 kJ
Fat33.1 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate55.3 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein8.9 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Kipfilet bakken
2
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar.
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Krieltjessalade maken
3
  • Laat de mais uitlekken. Snipper de sjalot heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De sjalot gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.