Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello
Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

met dubbele portie Duitse biefstuk

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

1 piece

Garlic

80 g

Portobello mushroom

1 piece

Tomato

25 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

2 piece

Steak haché

(May be present Soy, Gluten, Milk, Egg, Mustard, Celery)

40 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories748 kcal
Energy (kJ)3128 kJ
Fat58.1 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate7.5 g
Sugar5 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein46.2 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Portobello en dressing bereiden
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.
  • Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.