Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang
Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang

Double protein - Patatje met dubbele portie Rendang

met kokosboontjes

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

100 g

Green beans

½ piece

Bell pepper

100 milliliters

Coconut milk

240 g

Rendang

5 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories628 kcal
Energy (kJ)2629 kJ
Fat33.8 g
Saturated Fat20.4 g
Carbohydrate64.8 g
Sugar5.6 g
Dietary Fiber16 g
Protein11.7 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Bowl
Baking Sheet
Paper Towel
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloem olie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.


Paprika aanbakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

Rendang afmaken
4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes stoven voor 10 - 12 minuten.

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier half op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.