Double protein - Spaanse rijstschotel met garnalen
Double protein - Spaanse rijstschotel met garnalen

Double protein - Spaanse rijstschotel met garnalen

met olijven, koriander en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Rode paprika

100 g

Wortel

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

85 g

Basmatirijst

½ tube

Tomatenpuree

15 g

Leccino olijven

180 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

1 tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

375 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2935 kJ
Calories702 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate87 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt6.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
2

Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Wortel bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te smeuïg, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Garnalen bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.

Serveren
6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel (pas op, de schaal is heet!)