Double protein - Tostada met dubbele portie kip
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat

FLAG: Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

140 g

Corn

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

200 g

Chicken mince with Mexican seasoning

200 g

Passata

3 piece

Flour tortillas

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

¼ piece

Lime

40 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories638 kcal
Energy (kJ)2669 kJ
Fat37.8 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate23.2 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein49.8 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven rack lined with baking paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de mais af.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostada's maken
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostada's met de overige limoen.