Double protein - Varkensfilet met kruidenboter-broccoli

Double protein - Varkensfilet met kruidenboter-broccoli

en gekookte aardappel met zure room

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

5 g

Fresh curly parsley & chives

200 g

Broccoli

2 piece

Pork loin

2 slice

Ham

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2073 kJ
Calories495 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate3.3 g
Sugar1.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein54.3 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Meng de knoflook en verse kruiden met de roomboter en breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de roomboter nog niet zacht is, je mengt deze later met de warme broccoli.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 4 - 6 minuten. Giet af en schep de kruidenboter erdoor. Doe dit nu de broccoli warm is, dan zal de kruidenboter er mooi omheen smelten.

Tip: De 250 g broccoli in dit gerecht bevat meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. En niet alleen dat, broccoli is ook rijk aan ijzer, kalium en kalium. Kalium helpt bij.. zie ffacts

4

Omwikkel de varkensfilet met de ham. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren.

5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verhit tot een egale jus. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ham ernaast en serveer met de broccoli in kruidenboter en de zure room.