Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade
Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade

Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade

en krieltjes

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

2 piece

Pork tenderloin

1 piece

Endive

½ piece

Apple

¼ piece

Lemon

7.5 g

Mayonnaise

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)1412 kJ
Calories338 kcal
Fat12.1 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate47.8 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber12 g
Protein8.8 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.


Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om (zie TIP). Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.


Tip: Je kunt ervoor kiezen de varkenshaas naar wens langer te bakken als je van doorbakken houdt.

Salade maken
3
  • Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.
  • Pers de citroen uit in een kleine kom.
  • Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom.
  • Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.


Serveren
4
  • Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op.
  • Serveer met de varkenshaas en de krieltjes