Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Sjalot

250 g

Rode cherrytomaten

200 g

Varkenshaasmedaillon

40 g

Veldsla

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2.5 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2985 kJ
Calories714 kcal
Fat22 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate66 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber12 g
Protein55 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

.
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten.

.
3

Verhit 0.75 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Schep 2 tl mosterd per persoon en de wittewijnazijn erbij en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Dep de varkensmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!).Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

.
5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de helft van de veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.