Double protein - Veldslastamppot met extra varkenshaasmedaillon
Double protein - Veldslastamppot met extra varkenshaasmedaillon

Double protein - Veldslastamppot met extra varkenshaasmedaillon

met gestoofde cherrytomaten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Shallot

250 g

Red cherry tomatoes

20 g

Lamb's lettuce

2 piece

Pork medallion

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

2.5 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)1822 kJ
Calories435 kcal
Fat17.4 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate55.4 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein9.2 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof.

Saus maken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl suiker per persoon toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bereiden
4

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie TIP). Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van romige aardappelpuree, voeg dan roomboter toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat? Dit is meer dan 100% van de ADH. Daarnaast bevat het meer dan de aanbeveling voor vitamine C, voornamelijk uit de cherrytomaten en.. zie fun facts