Double veggie - Champignonrisotto van orzo
Double veggie - Champignonrisotto van orzo

Double veggie - Champignonrisotto van orzo

met sperziebonen en rood basilicum als extra

Wat is een andere naam voor orzo? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)

Tags:
Veggie
Allergens:
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Onion

⅓ bunch

Scallions

125 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Courgette

85 g

Orzo

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated Italian cheese

2.5 g

Sweet purple basil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories358 kcal
Energy (kJ)1496 kJ
Fat27.8 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate12.7 g
Sugar5.9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein9.8 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Sautépan or large frying pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Breng de sperziebonen aan de kook in een pan met deksel met een bodempje water en een snuf zout. Laat 6 – 8  minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon en door de champignons, courgette en kaas is deze maaltijd rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de sperziebonen en bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui vanaf het begin mee voor een minder rauwe en scherpe smaak.

Walnootstukjes roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Voeg vervolgens de orzo en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de grote koekenpan of hapjespan met groenten en verwarm al roerend 2 minuten. Snijd het rode basilicum in reepjes.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes, de overige Italiaanse kaas en het rode basilicum.