Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ pack

Chopped tomatoes with basil

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

5 g

Fresh basil

65 g

Red cherry tomatoes

20 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories745 kcal
Energy (kJ)3118 kJ
Fat61.6 g
Saturated Fat26.6 g
Carbohydrate28.6 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein16.7 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Casserole
Oven Dish
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Conchiglie koken
4

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix en de walnootstukjes.

Serveren
6

Voeg de overige extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Serveer met de salade en garneer met het overige basilicum.