Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Chopped tomatoes with basil
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains Milk)
90 g
Conchiglie
5 g
Fresh basil
65 g
Red cherry tomatoes
20 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.
Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix en de walnootstukjes.
Voeg de overige extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Serveer met de salade en garneer met het overige basilicum.