In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
125 g
Mini Roma tomatoes
½ piece
Eggplant
125 g
Mushrooms
g
Spaghetti
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
25 g
Grated Italian cheese
40 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Pesto vinaigrette
5 g
Sweet purple basil
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
50 g
Courgetti
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de aubergine in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten.
Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.
Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en het rode basilicum.
Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.