Deze populaire Britse klassieker met gefrituurde vis en frieten hul je vanavond in een lekker HelloFresh-jasje. Je paneert de vis zelf met een mix van bloem, ei, panko, paprikapoeder, peper en zout. Liever niet frituren? Je kunt de vis ook gewoon bakken in de pan. Wist je dat je in Engeland geen mayonaise, maar azijn over de frieten doet? Dus als je voor de échte beleving wilt gaan: druppel wat azijn over je frieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Purple carrot
1 piece
Yellow carrot
½ piece
Fennel
⅓ piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
1 piece
Easy peel orange
1 piece
Egg
25 g
Panko breadcrumbs
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Pollock fillet
25 g
Ravigote sauce
2 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
2 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om. Snijd de wortelen ook in frieten. Meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de wortelen de laatste 18 - 22 minuten mee met de aardappelen op de bakplaat.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Pel de sinaasappel, snijd in dunne plakjes, en bewaar apart tot serveren.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.
Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).
Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kunt leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft (zie TIP).
Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokruimel in de pan te doen. Bruist de olie en wordt de kruimel langzaam bruin? Dan kun je beginnen met 'frituren'.
Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Leg de plakjes sinaasappel op de salade, en serveer samen met de ravigotesaus bij de fish & chips.