Double veggie - Hartige taart met feta en champignons
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met extra grote portie gemengde salade en avocado

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Shallot

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Egg

50 g

Feta

(Contains Milk)

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

50 g

Radicchio & romaine

Not included in your delivery

1 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1226 kcal
Energy (kJ)5131 kJ
Fat93.7 g
Saturated Fat40.6 g
Carbohydrate61.1 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein24.7 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel er de feta boven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je quiche niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer, paprika en tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing, peper en zout tot een dressing. Meng de slamix en de gesneden komkommer, paprika en tomaat door de dressing. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de avocado blokjes op de salade.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.