The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Chestnut mushrooms
1 piece
Shallot
1 piece
Garlic
¼ sachet(s)
Dried thyme
1 piece
Egg
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Bell pepper
½ piece
Avocado
1 piece
Tomato
50 g
Radicchio & romaine
1 teaspoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Mustard
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.
Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel er de feta boven en meng goed.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je quiche niet te dun wordt.
Snijd de komkommer, paprika en tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing, peper en zout tot een dressing. Meng de slamix en de gesneden komkommer, paprika en tomaat door de dressing. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de avocado blokjes op de salade.
Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.