Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
1.5 teaspoon
Fresh ginger
2 cm
Fresh turmeric
1 can
Chickpeas
1 pack
Chopped tomatoes
125 milliliters
Coconut milk
75 g
Basmati rice
10 g
Fresh coriander & mint
50 g
Spinach
20 g
Mango chutney
½ piece
[Persian] cucumber
100 g
Mini Roma tomatoes
¼ piece
Lime
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie Tip). Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Tip: Let op, kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt,
15 - 20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de mini-romatomaten. Rasp de limoen en snijd in parten. Ris de blaadjes van de takjes munt. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl limoenrasp, 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 partje limoen, peper en zout. Voeg de komkommer, de mini-romatomaten en de helft van de kruiden toe en schep om.
Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.
Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de overige verse munt en koriander en de mangochutney. Serveer de salade ernaast.