Double veggie - Kip-empanada met cheddar
Double veggie - Kip-empanada met cheddar

Double veggie - Kip-empanada met cheddar

met extra portie salade van avocado, mais en gemengde sla

Voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voor het bakken in met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

120 g

Diced chicken breast

¼

Tomato paste

1.5 piece

Tomato

½ piece

Avocado

140 g

Corn

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1146 kcal
Energy (kJ)4795 kJ
Fat86.2 g
Saturated Fat28.8 g
Carbohydrate67.5 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein17.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. 

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Snijd ondertussen grote kipfiletstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de kip toe en bak 3 – 4 minuten.

Kip stoven
3

Voeg per persoon 1/4 kuipje tomatenpuree en 3 el water toe aan de kip. Laat de kip, afgedekt, 16 – 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. De kip is klaar als je de stukjes met de bolle kant van een lepel gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat door de helft en daarna in halve maantjes. Snijd de avocado in blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd zowel de blaadjes als de steeltjes van de koriander fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de tomaten, mais, salademix en koriander met de dressing. Garneer met de stukjes avocado.

Empanada maken
5

Meng de cheddar door de kip. Snijd per persoon 1/3 van de bladerdeegrol en leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het kipmengsel aan één kant van het bladerdeeg en vouw de andere kant van het bladerdeeg eroverheen, zodat je een rechthoekige empanada overhoudt. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada 10 – 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Serveren
6

Serveer de empanada met de salade. 

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!