Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, verse kruiden en sla- en pittenmix als extra

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

½ piece

Shallot

4.95 g

Fresh dill & chives

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

[Persian] cucumber

140 g

Corn

40 g

Mayonnaise

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

10 g

Sunflower & pumpkin seed mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories364 kcal
Energy (kJ)1524 kJ
Fat8.7 g
Saturated Fat1.4 g
Carbohydrate58.1 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein9.6 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).


Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
  • Snipper ondertussen de sjalot heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de dille en bieslook fijn.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten mee in de koekenpan.

Snijden
3
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en de helft van de verse kruiden.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
Serveren
4
  • Voeg de slamix, krieltjes, sperziebonen, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en pittenmix toe aan de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Leg de gesneden kipfilet erop en garneer met de overige verse kruiden.