Double veggie - Platbroodpizza funghi met extra paddenstoelen
Double veggie - Platbroodpizza funghi met extra paddenstoelen

Double veggie - Platbroodpizza funghi met extra paddenstoelen

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

75 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

200 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Lebanese flatbread

2.5 g

Fresh basil

40 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1634 kJ
Calories391 kcal
Fat28.8 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate14.5 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein15.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door (zie TIP).

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen, de champignons en de gemengde paddenstoelenmix 6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in peulvruchten, volkoren producten en paddenstoelen voor een plantaardig alternatief.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.