Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met een extra salade van radijs, appel en gemengde sla

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

4 piece

Egg

(Contains Egg)

65 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

1.6 pinch

Nutmeg

65 g

Red cherry tomatoes

⅓ roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

40 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

½ piece

Apple

½ bunch

Radish

Not included in your delivery

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1192 kcal
Energy (kJ)4985 kJ
Fat82.6 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate73.7 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein34.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Grater
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in nog kleine blokjes (zie Tip). Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Koken en bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en zet apart. Laat de groenten afkoelen. Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier, of vet in met 1/4 el olijfolie per persoon. Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak in de oven zonder vulling voor 5 - 7 minuten.

Tip: Tip 1. Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer. Tip 2. Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano en de helft van de oude kaas toe. Rasp vervolgens een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de kom. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Salade maken en quiche bakken
5

Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de radijs, appel en slamix toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De quiche is klaar als de vulling mooi gestold is en stevig blijft, ook als je de bakvorm of ovenschaal beweegt.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden. Serveer de salade ernaast.