The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2.5 stalk
Celery
(Contains Celery)
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Courgette
2.5 g
Fresh basil
75 g
Risotto rice
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains Milk)
10 g
Grated Italian cheese
to taste
Salt and pepper
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt (zie TIP).
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.
Tip: De mix van de 2 kazen in dit gerecht maakt de maaltijd niet alleen eiwitrijk, maar ook calciumrijk. Wist je dat de kazen samen met de ruim 300 g groenten resulteert in ongeveer 50%.. zie fun facts
Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat?