Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei
Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

met extra rode puntpaprika, spinazie en cashewnoten

Niet alle kokosmelk en rijst gebruikt? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

0.99 teaspoon

Ground turmeric

150 g

Jasmine rice

20 g

Cashews

5 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

50 milliliters

Coconut milk

1 piece

Egg

200 g

Spinach

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories412 kcal
Energy (kJ)1722 kJ
Fat32.4 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate15.5 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein10 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes.

Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen. Af en toe je stukje vlees vervangen is dus goed voor jou én het milieu!

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en puntpaprika toe en bak al al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe (zie Tip), breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Tip: In de kokosmelk kunnen klontjes zitten. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is - het zijn juist de plantaardige vetten die voor een extra volle smaak zorgen.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.