Double veggie - Tostada met kip
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Tomato

140 g

Corn

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

200 g

Passata

3 piece

Flour tortillas

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

80 g

Lamb's lettuce

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories594 kcal
Energy (kJ)2485 kJ
Fat33.8 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate34.7 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein36 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven rack lined with baking paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de maïs af.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten beschermen onze cellen tegen schadelijke invloeden.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostadas maken
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng de veldsla, overige maïs en overige tomaat in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostadas met de overige limoen.