Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Deze burger zit dus vol voedingsstoffen én smaak door onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
150 g
Potatoes
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Onion
1 piece
Poppyseed roll
(Contains Wheat, Barley, Rye, Sesame, Milk May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)
1.5 piece
Tomato
1 piece
Carrot-pumpkin burger
(Contains Egg, Oats)
5 g
Sunflower seeds
25 g
Aioli
15 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
½ piece
Courgette
½ piece
Romano pepper
¼ sachet(s)
Italian seasoning
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Brown sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2 - 3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur in 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten mee in de oven met de aardappelen.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle repen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de courgette en puntpaprika in 4 - 5 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de Italiaanse kruiden toe. Verhit de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.
Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli en leg de wortel-pompoenburger erop. Beleg de burger met de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli, tomatensalade en gebakken groenten ernaast.