Drie-tomatensoep met kaascroutons
Drie-tomatensoep met kaascroutons

Drie-tomatensoep met kaascroutons

Met gerookt paprikapoeder en zure room

Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het gerookte paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen maaltijdsoep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

35 g

Zongedroogde tomaten

¼ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

125 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1.75 tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3561 kJ
Calories851 kcal
Fat55 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate67 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein19 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

snijden
1

• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

roeren
2

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het gerookt paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 – 12 minuten.

bakken
3

• Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

serveren
4

• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.