Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het gerookte paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen maaltijdsoep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
35 g
Zongedroogde tomaten
¼ teaspoon
Gerookt paprikapoeder
125 g
Rode cherrytomaten
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
50 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
1 unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1.75 tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.
• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het gerookt paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 – 12 minuten.
• Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.
• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.