Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

2 piece

Tomato

35 g

Semi-dried tomatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Wheat, Barley, Rye, Sesame, Milk May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories744 kcal
Energy (kJ)3113 kJ
Fat42.8 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar27.3 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein19.5 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons bakken
3
  • Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de croutons toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.