Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
35 g
Semi-gedroogde tomaten
1 teaspoon
Paprikapoeder
125 g
Rode cherrytomaten
1 unit
Maanzaadbroodje
(Contains Gluten, Milk)
¼ sachet(s)
Gedroogde oregano
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
¾ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon erboven. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.
Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.