Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met zongedroogde tomaten en zure room

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst 3 soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en zongedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Tags:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Barley
Milk
Rye
Sesame
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

2 piece

Tomato

1 teaspoon

Ground paprika

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Barley, Milk, Rye, Sesame, Wheat May be present Lupin, Tree nuts, Mustard, Soy, Gluten, Egg, Celery, Sesame, Milk)

¼ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

30 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2990 kJ
Calories715 kcal
Fat42.6 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate58.8 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber19.4 g
Protein20 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en zongedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de kaas en 3/4 tl oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.